Condicions d’ús

Aquestes condicions generals de venda regulen la venda a la web www.online.pinturesvic.com, tant la navegació per aquesta botiga online com l’adquisició de qualsevol producte ofert. A més, com a usuari, suposen l’acceptació, sense reserves, de totes i cadascuna d’aquestes condicions generals de contractació i ús del servei. T’informem que podrem modificar la pàgina web i aquestes condicions generals d’ús del servei per efectuar els canvis i modificacions que creguem convenients sense necessitat de previ avís.

Així mateix, també t’informem que la botiga online Pintures Vic utilitza tecnologia de Google en determinats aspectes de la compra, pel que tots els nostres usuaris resten obligats a les condicions de servei de Google, les quals entenem que acceptes al fer ús d’aquest servei.

Quins productes pots comprar?

A través del nostre servei de compra online, tenim a la teva disposició un resum de productes bàsics pensats per a la decoració. A més, dediquem els nostres esforços a ampliar els productes disponibles. En tots els casos, els productes estan sotmesos a les polítiques de qualitat del servei des que s’incorporen a la web. T’informem que, en qualsevol moment i sense previ avís, per motius interns, podem limitar o suprimir l’accés a qualsevol dels productes disponibles

Com començar a comprar?

Per fer la compra pots optar per registar-te o no. Si et registres et serà més fàcil accedir a la web la propera vegada que compris. Si no et registres no passa res, tria el que vulguis posa-ho al carret, omple les dades per poder-t’ho portar a casa i les dades de la teva targeta de crèdit, acaba la compra i paga-la. Et cobrarem exactament l’import que t’hem mostrat i t’ho portarem a casa. Recorda que l’accés al portal és responsabilitat de cada usuari, estigui o no registrat, de manera que, amb el simple accés i navegació, manifestes que coneixes i acceptes sense reserves el seu contingut, les condicions, comunicacions i qualsevol avís contingut a l’esmentat portal.

Com comprar fàcilment?

Accediràs a la pàgina de compra online o a la app i podràs començar a triar productes, dels quals n’indiquem les característiques i el preu corresponents. En el moment de validar la compra, se’t demanarà que t’identifiquis amb les teves claus d’accés. Si no estàs registrat, serà el moment de fer-ho. A la cistella, t’apareixerà el preu total estimat dels articles adquirits i aquest serà el que es mantindrà fins al moment de l’entrega. La cistella ha de tenir un import mínim de 50€. El preu dels articles i del total de la comanda inclou l’IVA i els impostos corresponents i serà el vigent en tot moment, excepte error tipogràfic.

Fem tot el possible per tal que les imatges dels productes mostrats a la web siguin les dels productes entregats, però pot ser que en algun cas hi hagi alguna diferència.

Per fer la compra, només has de seguir les instruccions que aniran apareixent en pantalla. Un cop hagis triat tots els productes, hauràs de validar la compra. Llavors veuràs l’import total , t’informarem del cost del servei de preparació i entrega, que sempre serà de 10 € a excepció que l’import superi els 100 € on els ports seran gratuïts. Un cop validada la compra, hauràs d’indicar les teves dades bancàries introduint el teu usuari i contrasenya. Per a qualsevol dubte, sempre podràs trucar al servei d’atenció al client o bé enviar-nos un correu electrònic i et respondrem tan ràpid com ens sigui possible.

Com que volem garantir la teva seguretat, és possible que comprovem que la persona a la qual entreguem la compra sigui el titular de la targeta utilitzada i de la compra. Per això, pot ser que et demanem el document d’identitat original.

La validació de la compra suposa la lectura i acceptació de les condicions d’ús del servei.

Com rebre la compra?

Entrega a domicili: T’entreguem la compra a casa. A l’hora de fer la compra pots optar perquè te l’entreguem a casa o al lloc de treball en les poblacions que disposen d’aquest servei, que en principi són totes les comarques Gironines més Osona, Bages, Berguedà, El Moianès i El Solsonès. L’horari d’entrega és de 08 a 18 hores, de dilluns a divendres.

Històric de compres

Per facilitar-te la compra, et guardarem un històric de les teves últimes compres. Així et serà més fàcil poder accedir al que has comprat i, si desitges repetir, poder validar una nova compra amb tots o alguns dels productes que hagis adquirit anteriorment. El preu d’aquests articles serà el vigent en el moment que confirmis la compra.

Singularitats de l’entrega a domicili:

  1. Signaràs un document d’entrega.
  2. L’entrega es farà sempre i quan hi hagi algú per rebre-la al domicili indicat.
  3. Si no hi ha ningú al domicili, no podem garantir l’entrega de la compra i per tant la podem cancel·lar. En aquest cas l’agent de vendes (conductor/repartidor), trucarà al client i li demanarà si algú altre, per exemple un veí, es pot fer càrrec de la compra. a. En cas afirmatiu s’entregarà la compra a la persona que el client designi, sempre i quan aquesta ho accepti. Aquest tercer serà responsable dels productes entregats. En qualsevol cas, s’entregarà la compra en un domicili proper a l’adreça original d’entrega de manera que no es requereixi desplaçar la furgoneta d’entregues. b. En cas que el client no respongui a la trucada telefònica o que ningú pugui fer-se càrrec de la compra, es guardarà al nostre magatzem fins que es trobi una sol·lució.
  4. El repartidor/agent de vendes, només entrarà al recinte o domicili d’entrega amb autorització del client. Si l’agent de vendes no es sent segur, pot decidir no entrar, cas en el qual no es garanteix l’entrega.

Com procedireu si no em podeu entregar algun dels productes encarregats?

La nostra prioritat principal és entregar-te la compra de manera puntual, correcta i completa. No obstant, si es dona el cas que no tinguem algun producte disponible als nostres magatzems, et podem oferir un producte substitut de característiques similars. Si es produís aquesta situació, t’ho comunicaríem al moment de l’entrega i podries triar entre comprar el producte substitut que et proposem o refusar-lo. En aquest cas es cobrarà l’import del producte entregat. En el cas que el producte sol·licitat no estigués disponible i fos l’únic que conformés la teva compra, procediríem a la cancel·lació de la mateixa. Si els productes demanats formen part d’una oferta i es serveixin parcialment, cobrarem les unitats de la oferta servides amb el descompte proporcional. En cas que el client accepti el producte substitut que formi part d’una oferta, s’aplicarà a aquest producte les promocions del producte substituït. Si no es serveix cap unitat de producte involucrat en la oferta, no s’aplicarà cap descompte per concepte d’aquesta oferta. En cas que el client no accepti el producte substitut, no cobrarem cap producte, ni el faltant ni el substitut.

I si hi ha algu producte malmès?

En cas que un o diversos articles arribin malmesos a l’entrega, no es cobraran i es retiraran de la compra abans d’entregar-la. Si la identificació del producte/s malmès/os és posterior a l’entrega, el client podrà comunicar-ho al servei d’atenció al client de Pintures Vic i es procedirà a l’abonament corresponent. El repartidor pot retirar qualsevol producte de la compra que consideri que no es troba en l’estat adient per a la seva entrega, cas en el que el retornarà al magatzem.

Condicions del pagament de la compra

Les compres del nostre servei online sempre es cobren a través de la targeta bancària indicada pel client a la pàgina web. Les targetes poden ser de crèdit i dèbit, Visa i Mastercard. Si la plataforma de pagament no accepta el pagament a través de la teva targeta de crèdit, anul·larem la teva compra provisionalment i t’ho comunicarem a través d’SMS i de correu electrònic. Així, tindràs l’oportunitat d’actualitzar les teves dades de pagament i recuperar la compra. En cas que prefereixis esborrar les dades de la teva targeta pots anar a l’apartat “el meu compte”, i eliminar-les a l’apartat de dades de pagament.

I si vull retornar algun producte?

El servei online ofereix un període en el qual es pot modificar la compra, encara que ja estigui confirmada; és a dir, podràs modificar o cancel·lar la teva compra, sense que això et suposi cap cost. A més, quan t’entreguem la compra, podràs retornar algun o tots els productes i no te’ls cobrarem.*

* Com a mesures temporals, no acceptem devolucions de compres anteriors ni de la mateixa compra que es reculli. Per qualsevol dubte o gestió, adreceu-vos a Atenció al Client al telèfon 938860162 o bé a pinturesvic@pinturesvic.com.

Com es comunica l’estat de la meva compra?

Durant el procés de compra, t’enviarem comunicacions, a través de correu electrònic i d’SMS, perquè coneguis l’estat de la teva compra.

El tiquet que et facilitarem físicament quan t’entreguem la compra ja té validesa legal.